1. Home
  2. Puntenwolk
  3. Meten in een puntenwolk

Meten in een puntenwolk

Street Smart maakt het mogelijk om te meten in de puntenwolken. Om een meting te starten klik je op de meet-knop onderaan de viewer in het menu. Er verschijnt een pop-up met de volgende opties:

• Locatie
  • Afstand
  • Oppervlak

Deze metingen werken hetzelfde als in de Cyclorama viewer. Leer hier meer over de verschillende soorten metingen.

Tijdens het uitvoeren van een meting krijg je informatie in een klein venster rechts in de hoek van de viewer. Dit is het meetinformatiescherm.

Start een andere meting

Je kan een nieuwe meting starten door het type te selecteren in de rechtsboven hoek. Door op het driehoekje te klikken kan je een andere type selecteren.

Metingen opslaan en exporteren

icon-save-measurementKlik op de knop Bewaar metingen in het meetinformatiescherm om de huidige metingen op te slaan.

In het Dashboard is het mogelijk om metingen te exporteren. Klik op Metingen exporteren om de metingen lokaal op te slaan als shapefile (gezipped). Elke meting wordt apart als zip-bestand opgeslagen voor eigen archivering of voor gebruik in andere applicaties.

Bijgewerkt op april 26, 2023