1. Home
  2. 3DNL
  3. Download een 3DNL mesh

Download een 3DNL mesh

Voor het importeren van 3DNL in andere applicaties kan je de mesh downloaden als OBJ bestand. Dit bestand zal vervolgens als downloadlink naar het e-mailadres van de betreffende gebruiker worden gestuurd. Het maximum gebied dat kan worden gedownload is 2 km2.

Het resulterende OBJ bestand wordt geleverd in een .zip bestand. Deze moet eerst worden uitgepakt. In de zip folder zitten mapjes met OBJ bestanden in verschillende resoluties. Voor de hoogste resolutie kan je de bestanden uit de map “0” kiezen. Map 1 heeft een 2x lagere resolutie, in map 3 is de resolutie weer gehalveerd, etc.

Wavefront 3D Object Files is een standaard 3D formaat dat in verschillende 3D edit programma’s geopend kan worden. Denk hierbij aan Blender, Autodesk, CloudCompare, MeshLab en Adobe.

Bijgewerkt op februari 24, 2023